Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , 2023 hedeflerinin gerçekleşmemesi üzerine hükümete bir mektup gönderdi. Mektupta, para politikasının enflasyonu düşüreceği ve orta vadede %5 hedefine ulaşmak için çalışmaların devam edeceği vurgulandı. Ayrıca, enflasyonda kalıcı bir bozulma olması durumunda politika sıkılaştırılacağı belirtildi. Bununla birlikte, asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesinin önemine dikkat çekildi.

"Herkes Hesap Vermeli" Sözünü Eyleme Döktü: Mansur Yavaş ve Eşinin Mal Varlığı Belediyenin Girişine Asıldı "Herkes Hesap Vermeli" Sözünü Eyleme Döktü: Mansur Yavaş ve Eşinin Mal Varlığı Belediyenin Girişine Asıldı

Merkez Bankası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda mektubun, "Merkez Bankası Kanunu'nun 42. maddesi kapsamında hesap verme sorumluluğunun yerine getirilmesi amacıyla Hükümete gönderilen açık mektup" olduğu belirtildi.

2023 hedefinin tutmaması sebebiyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), hükümete bu mektubu gönderdi. Mektupta, para politikasının enflasyonu düşüreceği ve "orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirlenmeye devam edileceği" vurgulandı.

Para politikasına ilişkin mektupta, "Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağı" ifadesine de yer verildi. Ayrıca, "Kredi büyümesi ve mevduat faizinde öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizmasını destekleyecek politika adımları atılmaya devam edilecek" denildi.

Asgari ücretle ilgili olarak mektupta dikkat çeken ifadeler de yer aldı. "Yılda bir kez güncellenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır" denilerek asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi önerisi dile getirildi.