Instagram yeni özelliği ile gündeme oturdu Instagram yeni özelliği ile gündeme oturdu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, para politikasında yeni bir döneme geçileceği konusunda önemli mesajlar verdi. Erkan, enflasyonla mücadeleye öncelik verileceğini vurgulayarak döviz satışının kuru baskılamak için kullanılmayacağını açıkladı.

22 Haziran'da gerçekleştirilen faiz artışı kararının ardından bankacılarla bir toplantı gerçekleştiren Erkan, toplantıda para politikasında radikal değişikliklere gidileceğine dair net mesajlar iletti. Ekonomim gazetesinin haberine göre, Erkan enflasyonla mücadelenin birinci öncelik olduğunu belirtti ve önümüzdeki dönem için güçlü Türk Lirası'na vurgu yaptı.

Erkan, döviz kurunu baskılamak amacıyla döviz satışı yapmayacaklarını ifade etti. Bunun yanı sıra, döviz kurunu baskılayıcı "makro ihtiyati önlemler"in de kademeli olarak kaldırılacağını söyledi. Bu adımların, Türk Lirası'nın değerini desteklemek ve enflasyonu kontrol altına almak için atılacağı belirtildi.

Öte yandan, geçtiğimiz hafta net uluslararası rezervlerde tarihin en yüksek haftalık artışı yaşandı. Net rezervler bir haftada 8,5 milyar dolarlık bir artış gösterdi. Bu, daha önce 2002 yılında gerçekleşen 8,2 milyar dolarlık artışı geride bırakan bir rekor olarak kaydedildi.