Mercedes-Benz Türkiye, geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiği online satış sistemi üzerinde yaşanan spekülasyonlar nedeniyle satışları durdurma kararı aldı. Online satış sistemi, araçların galeriler tarafından daha yüksek fiyatlarla satılmasının önüne geçmek amacıyla başlatılmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Mercedes-Benz Türkiye, online satış sistemini durdurduğunu açıkladı. İki ay önce, 15 Mayıs tarihinde başlatılan Mercedes-Benz Online Satış Sistemi, bayilerin acente gibi çalışmasını sağlamayı hedefliyordu.

Mercedes-Benz'in online satışa geçme amacı, araçların galeriler ve aracılar tarafından alınıp daha yüksek fiyattan satılması sorununu çözmekti. Ancak, sistem devreye girdikten hemen sonra yaşanan gelişmeler, online satışın beklenen şekilde ilerlemesini engelledi.

Online satışa konulan araçlar, anında satın alınıyordu ve bunu otomatik olarak gerçekleştiren "bot" yazılımıyla bağlantılıydı. Galericiler ve araç alıcıları, sisteme düşen araçları otomatik olarak satın alıyor, kredi kartı bilgilerini kaydediyor ve böylece aracın satışa hazır hale getiriliyordu.

Mercedes-Benz, bu durumdan rahatsızlık duyarak inceleme başlattı. Araştırma sonucunda, online satıştan araç alan kişilerin aynı aileden ve aynı galerilerden olması, sistemi manipüle eden "bot" yazılımının varlığını ortaya çıkardı. Mercedes-Benz Türkiye, bu durumu hemen Almanya merkezine bildirdi.

Mercedes-Benz Almanya, yaşanan bu gelişmeler üzerine ani bir kararla Türkiye'deki internet üzerinden araç satışını durdurma talimatı verdi. Mercedes-Benz, büyük umutlarla başlattığı online satış sistemini sadece iki ayın ardından sonlandırmış oldu.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

O ilde 4 gün eylem ve gösteriler yasaklandı O ilde 4 gün eylem ve gösteriler yasaklandı

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi