Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, köşe yazısında Kemal Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında yapılan gizli mutabakat'ın Akşener'in bilgisi dahilinde olup olmadığına dair önemli bilgileri köşe yazısına taşıdı.

İsmail Saymaz'ın köşe yazısında aktardığına göre;

Meral Akşener, Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun anlaşığ bakanlık verildiğine dair iddialar üzerine "Kılıçdaroğlu'nun açık ya da örtülü mutabakat yapma yetkisi vardı. Bu yetkisini kullanır ya da kullanmaz. Kemal Bey partisine düşecek bakanlıklar hakkında istediği gibi tasarrufta bulunur. Bu yalnızca iki genel başkanı ilgilendirir" diye konuştu.

Akşener söz konusu durum ile ilgili sözlerine şöyle devam etti: "Ancak biz aramızda bakanlıkları bölüşmemiştik"

Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elektrik Fiyatlarında Büyük Artış Bekleniyor Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elektrik Fiyatlarında Büyük Artış Bekleniyor

Bakanlıkların kendi aralarında görüşülmediğini belirten Akşener, söz konusu yaşananların doğru olmadığını belirterek "Dolayısıyla henüz bakanlıkları konuşmadan İçişleri ya da şu bu diye bakanlıkların adını koymak yanlış olmuştur. Hangi bakanlık hangi partide olacak, bunlar konuşulmadan bakanlıkları dağıtmak isabetli olmamıştır" dedi.