İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şile'de düzenlenen istişare toplantısının açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, parti içindeki istifalar, ayrılıklar ve kendisiyle ilgili yapılan iddialara net bir yanıt verdi.

Akşener, öncelikle atanamayan öğretmenlere dikkat çekerek, Erdoğan'a seslenerek bu konuya öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti. Ardından, parti içinde yaşanan istifalarla ilgili konuşan Akşener, 8 milletvekilinin partiden ayrıldığını belirtti ve bu ayrılıkların bazılarının HDP'yi öne sürerek gerçekleştiğini dile getirdi.

Genel Başkan, "Milletvekili seçilirken hiç HDP ile ilgili herhangi bir endişeniz olmadı mı? Seçilirken hiçbir şey olmadı, sonra nedense birden HDP bu arkadaşların hayatına girdi, çok üzüldüler. Sanki HDP ile bir yakınlığımız varmış gibi…" diyerek ayrılan isimlere yönelik sorular sordu.

Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu

Akşener, partisinden ayrılan milletvekillerine yönelik "Her giden arkadaş millete hesap vermek yerine hayal kırıklığına uğrattığı seçmenlere hesap vermek yerine hakaret etmeyi tercih ettiler." dedi. Ayrıca, ayrılan milletvekillerinin HDP ile ilişkilendirme çabalarına da değindi.

Öte yandan, İYİ Parti lideri, kendisi, oğlu, eşi ve ailesinin hesaplarının kontrol edildiği iddialarına da açıklık getirdi. "Benim, oğlumun, gelinimin, yeğenlerimin, çocukluk arkadaşlarımızın, hiçbirinin bu ülkenin hiçbir belediyesiyle ne AK Parti belediyesiyle ne CHP belediyeleriyle herhangi bir irtibatı, iltisakı, işi, gücü yoktur." diyen Akşener, bu iddiaları ispat edemeyenleri sert bir dille eleştirdi ve eğer iddialar ispat edilirse politikayı bırakacağını söyledi.

Toplantıda ayrıca, parti içindeki demokratik süreçlere vurgu yaparak, İYİ Parti'nin hedeflerine ve demokratik ilkelerine bağlılığını dile getiren Akşener'in açıklamaları, parti içindeki gelişmeleri net bir şekilde ele alarak kamuoyuna duyurdu.