TÜİK, kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) %3,28 arttığını ve temmuz-kasım döneminde toplamda %33,66'lık bir artış yaşandığını bildirdi.

Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü

Toplu sözleşme detayları ve maaş artışları

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun, 2024-2025 yılları için memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına yapılacak zam kararı, belirlenen %15'lik zamma ilave olarak enflasyon farkı oranında bir artışı da içeriyor. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de, son 6 aylık enflasyon oranına göre zamlı maaşlarını alacaklar.

En düşük memur maaşı tahmini

Öngörülen artışla birlikte, en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Bu artışın, 65 yaş, engelli ve evde bakım aylıklarını da etkilemesi öngörülüyor.

Aralık ayı enflasyon beklentileri

Aralık ayı için yapılan enflasyon beklenti anketine göre, aylık enflasyonun %3,19, yıllık enflasyonun ise %65,19 olması tahmin ediliyor.