Fenerbahçe'de İsmail Kartal Krizi Patlak Verdi! Yerine Düşünülen İsim Belli Oldu Fenerbahçe'de İsmail Kartal Krizi Patlak Verdi! Yerine Düşünülen İsim Belli Oldu

Memurların bu ayki maaşlarında meydana gelen 345 liralık eksiklik, kamuoyunda soru işaretleri yaratırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Bakan Işıkhan, yaşanan durumun nedeninin CHP'nin Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuru ve iptal edilen kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için gerekli olan yüzde 2'lik sendika üyesi barajıyla ilgili olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, "Kadın İstihdam Sistemi İş Pozitif Tanıtım Programı ve Fuar Açılışı"na katılımı sırasında, deprem sonrası Adana ve diğer illerdeki iyileştirme çalışmalarından bahsederek başladığı konuşmasında, kadın istihdamına verilen önemi vurguladı. Bakan Işıkhan, kadınların sosyal, ekonomik ve hukuki özgürlüklerinin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti ve sürdürülebilir kalkınma için kadınların toplumsal hayata aktif katılımlarının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Toplu Sözleşme Sorunu

Bakan Işıkhan, memurların maaşlarındaki 345 liralık eksikliğin CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonucunda ortaya çıktığını, bu durumun memurların haklarının geliştirilmesi yönündeki hükümet çabalarını olumsuz etkilediğini söyledi. Ancak hükümetin, memurların yanında olduğunu ve gerekli adımların atılacağını belirtti.