Kamudanhaber-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fetö'cü memurlar hakkında açıklamalarda bulundu.

işte o açıklamalar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamuda, terör örgütü PKK eylemlerine yataklık yapanların da incelendiğini belirterek, "Devlet ve millet adına kamu görevi üstlenen ve tavrı, devlet ve milletten yana olmayanların kamuda durma şansı olmayacak. Bu anlamda da önümüzdeki 15 gün veya 1 ay içinde PKK ile ilişiği olan, destek veren kim varsa bunlarla ilgili kararlar da gelecek" dedi.

Müezzinoğlu, bir gazetecinin "darbe girişiminin ardından kamudaki görevden almaların bir komisyon tarafından yeniden gözden geçirilmesi ve olası mağduriyetlerin giderilmesinin gündeme getirildiğini" anımsatması üzerine, şunları kaydetti:

"Burada iki başlık var; temel başlık, mağduriyetin oluşmaması ama mağduriyetin oluşmamasının iki kesimi var. Birinci kesim, millet ve devlet. 15 Temmuz akşamı hain kalkışma, milleti ve devleti mağdur etme ve bunun sonucunda 241 şehidimiz var. Mağduriyet, bu şehit ailelerinin... 2 bin 100 civarında gazimiz var.

Bunların bir kısmı hayatını engelli yaşayacak. Bir de 80 milyon insan, o geceyi korkuyla, panikle, kaderiyle oynayan hain bir yapıyla yaşadı. Bir defa ilk mağdur olmaması gereken 80 milyon. İkinci, bu hain girişimi yapanlar, her türlü cezayı müeyyidenin muhatabı olmalı ve kamu vicdanı bu anlamda rahat olmalı. Bunu yaparken de bir mağdur kitle oluşmamalı."

 "Mağdurum diyene vicdanımız açık"

Mağduriyetlerin giderilmesi için güçlü bir iradeyle devam etmek gerektiğini dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu güçlü iradeyi gösterirken, buradaki kararların yeni mağduriyet oluşturmaması gerekli. Bu anlamda 'Ben mağdurum' diyen herkesin başımızın üzerinde yeri var. Mağduriyetinde haklıysa devlet ve milletin bu yaşadığı süreç adına o da bir gazi gibi, şehit yakını gibi kısa süreli bir mağduriyet yaşamış olur.

'Devletime, milletime, vatanıma helal olsun' der ve yine görevinin başına geçer. Cumhurbaşkanımızın talimatı, 'Hak edeni cezalandırırken, bir mağduriyet oluşmasına asla müsaade etmemeliyiz. Titiz davranmalıyız.

Bu hızlı kararlarda ola ki bazı mağduriyetler varsa onların da hak ve hukukunu korumalıyız'. Bütün bakanlıklarda geri dönüş taleplerini zaten alıyoruz. Bu incelemeleri hızla yaparak, hiçbir mağduriyet yaşanmaması gayreti içinde olacağız."

Müezzinoğlu, kamuda açığa alınanlara değinerek, "ByLock sistemiyle darbe eyleminin iletişimi içinde olan yaklaşık 180 bin kişiden bahsediliyor. Takdir edersiniz ki henüz daha 2 ay olmadı. Binlerle ifade edilen kişinin analizini yapabilmek, bir taraftan da hızlı karar vermek gerekiyor. Burada minimum da olsa mağduriyet olabilme ihtimalini söylüyoruz ve görüyoruz. 'Bu ihtimal devam etsin' bakışımız yok. Kim elini vicdanına koyup 'Ben mağdurum' diyorsa bizim vicdanımız onlara açık" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Bakanlığında 785 kişinin ihraç edildiğini, 180 kişinin açığa alındıktan sonra iade edildiği bilgisini veren Müezzinoğlu, 520 kişiyle ilgili araştırmanın da devam ettiğini bildirdi.

"Milletten yana olmayanların kamuda durma şansı olmayacak"

Son bir yılda 700'e yakın terör şehidi verildiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, "Kamuda, Güneydoğu'daki PKK eylemlerine yataklık yapan kim varsa bu süreçte onlar da inceleniyor. Devlet ve millet adına kamu görevi üstlenen ve tavrı, devlet ve milletten yana olmayanların kamuda durma şansı olmayacak. Bu anlamda da önümüzdeki 15 gün veya 1 ay içinde PKK ile ilişiği olan, destek veren kim varsa bunlarla ilgili kararlar da gelecek" dedi.