TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen yeni düzenlemeler, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Bu düzenlemeler arasında, emeklilere yapılacak ek zamdan işverenlere sağlanacak asgari ücret desteğine kadar pek çok konu bulunuyor. Ayrıca, kısa çalışma ödeneğindeki prim ödeme gün sayısının azaltılması gibi maddeler de komisyon tarafından ele alınacak.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Karakaş'tan açıklamalar

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, torba yasanın ayrıntılarını ve içeriğini değerlendirdi. Karakaş, yasanın temelde 10 madde içerdiğini ve bu düzenlemenin, hükümetin ekonomi programı çerçevesinde işsizliğin azaltılmasına yönelik işverenlere sunulan teşvik ve destekleri kapsadığını belirtti.

Kadın ve gençlere yönelik teşvik süreleri uzatılıyor

Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor

Karakaş, özellikle kadın, genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi bireylere yönelik teşvik sürelerinin uzatılmasının torba yasada yer aldığını vurguladı. Bu teşviklerin, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanan 17 teşvik içinde en cazip olanlardan biri olduğuna dikkat çekti. İşverenlerin, bu teşvik sayesinde işçiler için ödedikleri işveren hissesinden tamamen faydalanabileceklerini ve bu teşvik süresinin 31 Aralık 2025'e kadar uzatılacağını ifade etti.

3600 ek göstergeye dair son gelişmeler

Diğer yandan, İsa Karakaş 3600 ek gösterge konusunda da bilgiler verdi. Yaklaşık 470 bin memurun merakla beklediği bu konuda, gelecek torba yasada yer alacağını belirtti.