Milyonlarca kişinin beklediği memur maaş zamlarıyla ilgili son düzlüğe gelinirken, Mayıs ayı enflasyon oranları açıklandı. En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı bilgisi verilirken, memur zamlarında üç farklı uygulama ile yüzler güldürülecek.

Temmuz ayında gerçekleşecek olan memur ve emekli zamları için gözler enflasyon oranlarına çevrildi. Mayıs ayı enflasyon verileri açıklandığında, 6 aylık enflasyon oranı için son rakam belirlendi. 5 Temmuz tarihinde açıklanması beklenen 6 aylık enflasyon verileriyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 15 Temmuz'a kadar tüm çalışmaları tamamlaması bekleniyor.

Mayıs ayı enflasyon oranlarına göre bedava doğal gaz etkisiyle aylık bazda 0.04 olarak açıklanan enflasyon oranı, yıllık bazda ise yüzde 39.59'a geriledi. Bu rakamlar, son 17 ayın en düşük enflasyon oranı olarak kaydedildi.

Memur ve emekli maaşlarındaki refah payı göz önüne alınarak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın anketlere ve ekonomistlerin beklentilerine göre 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 20 seviyelerinde olması tahmin ediliyor. Mayıs ayı enflasyon oranının sıfıra yakın olması, memur ve emekli maaş zamlarını olumsuz etkileyeceği endişelerine neden oldu. Ancak, herhangi bir kaybın olmayacağı belirtilirken, yılın ilk yarısında kamu işçilerine yapılan yüzde 45'lik zam oranı referans değeri olarak ele alınacak.

Temmuz ayında gerçekleşecek zam uygulamasında, emekli maaşlarına kademeli bir zam yapılacak. Daha düşük maaş alan emeklilerde daha yüksek zam oranları uygulanırken, yüksek maaşlarda kayıp olmayacağı vurgulanıyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA KADEMELİ ZAM
Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranı ek olarak refah payı maaşların düzenlemesinde ele alınırken daha düşük maaşlarda ise daha yüksek zam oranı olacağı bilgisi verilirken yüksek maaşlarda kayıp olmayacağının altı çizildi.


7.500-10.000 TL arasında maaş alanlara yüzde 45, 10.000-15.000 arasına yüzde 40,

Dolandırıcıların Bu Yöntemi Yok Artık Dedirtti! Milli Savunma Bakanlığı'nın İmajını Kullanıyorlar Dolandırıcıların Bu Yöntemi Yok Artık Dedirtti! Milli Savunma Bakanlığı'nın İmajını Kullanıyorlar

15.000-20.000 arasına yüzde 35,

20.000 TL üzerindekilere ise yüzde 30 zam uygulanacağı belirtildi.

MEMURLARDA KADEMELİ ZAM
11.848 – 13.500 TL arasında maaş alanlar 1. Kademe, 13.500-16.000 TL arası 2. Kademe

16.000 üzeri olanlar ise 3. Kademe olarak belirlendi.

1. Kademede en düşük memur maaşına yapılacak zam oranı yüzde 30,

ikinci kademede yüzde 35,

üçüncü kademede ise yüzde 40 zam olacağı belirtildi.