1 Ağustos itibarıyla başlayacak olan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiriyor.

Bu görüşmelerde yetkili konfederasyon Memur-Sen, yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 120 maddelik teklifini kamuoyuyla paylaşacak. Teklif dosyasında maaş artış oranlarının yanı sıra kira yardımı gibi konuların da yer aldığı belirtildi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, tekliflerinin sahadan gelen talepleri dikkate alarak hazırlandığını ve bilimsel verilerle desteklendiğini söyledi.

2024-2025 yıllarındaki maaş ve aylık artışlarının ana omurgasını oluşturduğu tekliflerin yanı sıra 3600 ek gösterge, en düşük memur maaşının kamu işçisinin ücretinden düşük olmaması gibi konuların da masaya taşınacağı ifade edildi.

Görüşmelerde maaş artışı kadar sosyal haklarda da ısrarcı olunacağı ve ihmal edilen grupların taleplerine de yer verileceği belirtildi. Ayrıca, memur emeklilerinin aylıklarını artırmayı hedefleyen tekliflerin de sözleşme masasına taşınacağı bilgisi paylaşıldı.

Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum Nihal Candan: Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum