Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Memur Sen, 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri çerçevesinde kamu memurları ve memur emeklilerinin maaş zamlarıyla ilgili olarak hükümetin teklifini olumsuz bulduğunu açıkladı. Hükümetin teklifine ilişkin olarak, 2024 yılı için ilk 6 ayda %14, ikinci 6 ayda %9 zam teklif edildiği, 2025 yılı için ise ilk 6 ayda %6, ikinci 6 ayda %5 zam önerdi.

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, teklifi olumlamadıklarını ve revize edilmesi gerektiğini ifade ederek, kamu görevlilerinin kira gibi giderlerle zorlandığını ve bu konuda da bir teklif beklediklerini dile getirdi. Ayrıca, bayram ikramiyesi ve diğer sosyal haklar konusunda da henüz somut bir açıklama yapılmadığını belirtti.

Memur Sen, kamu işvereninin teklifini kabul etmediğini ve daha gerçekçi bir teklif beklediğini açıkladı. Bu bağlamda, sendika tarafından 20:30'da Twitter üzerinde bir hashtag çalışması yapılacağı duyuruldu.