15 Temmuz darbe girişimi ardından bütün kurum ve kuruluşlarda FETÖ’cü avı başladı. Örgütle bağlantısı olduğu anlaşılan tüm çalışanlar açığa alınırken, kadrolarda dev açıklar meydana geldi. Bu açıkların hızlı bir şekilde kapatılması için de memur alımları başladı.

Memur olmak isteyen binlerce vatandaş bu haberleri dört gözle takip etmeye devam ediyor. FETÖ örgütüyle bağlantısı olduğu için açığa alınan kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarının yerine işe alınacak personel sayısı 30 binin üzerine çıktı. Uzun zamandır memur olma hayali kuranlar için de büyük bir şans doğmuş oldu.

30 Binden Fazla Memur Alımı Yapılacak

Devlete bağlı birçok kurum ve kuruluşta görevli olan ancak FETÖ örgütü ile bağlantısı tespit edilen binlerce çalışan açığa alındı. Onların yerine işe alınması beklenen kişi sayısı ise 30 bini geçti. Sayının bu kadar fazla olması iş isteyen vatandaşları heyecanlandırırken, kamu kurumları da almayı istedikleri çalışan sayısı ve şartlarını bir biri açıklamaya başladı.
Yapılan açıklamalara göre memur alımı yapacak kurumlar ve şartları ise şu şekilde sıralandı;

Adalet Bakanlığı; kamu alımı yapılacağını ilk açıklayan kurum Adalet bakanlığı oldu. Hakim ve savcıların açığa alınmasının ardından açılan 3 bin kişilik boş kadroya yeni hakim ve savcı alımı yapılacak. Ayrıca adalet Bakanlığı bünyesinde 145 memur alımı da yapılacak.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü; genel müdürlük bünyesinde görevlendirilecek 3 bin 721 personel alımı yapılacak. Personel sözleşmeli olarak işe başlayacak. Başvuru yapacak adayların lise, lisans ya da önlisans mezunu olması yeterli.

Milli Eğitim Bakanlığı; bakanlık bünyesinde görev alacak 15 bin öğretmen adayı sözleşmeli olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü; Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde görev alacak 9 bin erkek ve bin kadın polis memuru alınacak. Polis adaylarının başvurusu dün itibariyle başladı.