Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yapılan 50,7 milyar dolarlık değeri olan anlaşmalar ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak

Mehmet Şimşek İngilizce olarak: "Bugün, BAE ile Türkiye arasındaki bağları daha da güçlendirmek için toplam 50,7 milyar ABD Doları değerinde çok sayıda stratejik anlaşma ve Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasına tanık olduk. İhracat finansmanı, deprem tahvilleri, enerji, savunma, altyapı, teknoloji ve bankacılık dahil olmak üzere bir dizi sektördeki anlaşmalar, BAE'nin programımıza olan güvenini yansıtıyor. BAE'nin Türkiye'ye devam eden güçlü desteği için minnettarız" dedi.

Açıklamanın orijinali şöyle:

"Today we have witnessed the signings of several strategic agreements and MOUs worth a total of USD 50.7 billion to further cement ties between the UAE and Turkiye. The agreements across a range of sectors including export financing, earthquake bonds, energy, defence, infrastructure, technology, and banking reflect the UAE’s confidence in our program. We are grateful for the UAE’s continued strong support for Turkiye"