Bir ilde daha ekmeğe zam Bir ilde daha ekmeğe zam

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paydaşı olduğu "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)" hakkında kamuoyunda tartışmalar sürerken, MEB projeye dair açıklamalarda bulundu.

Kurumsal şeffaflık ve denetlenebilirlik prensipleri doğrultusunda şekillenen ÇEDES projesinin, okul dışında gerçekleşen etkinliklerle öğrencilere yaşayarak öğrenme imkanı sunduğu ifade edildi. Projenin tamamen gönüllülük esasına dayandığı ve öğrencilerin veli izin belgesiyle değerler kulübüne katılabildiği belirtildi.

MEB açıklamasında, proje kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinin sınıf içi faaliyetlerde bulunmadığı, herhangi bir atama yapılmadığı ve öğretmenlik için belirli bir branşa sahip olma zorunluluğu olmadığı vurgulandı. Bununla birlikte, proje etkinliklerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerinin değerler kulübü öğretmeni ile koordineli çalıştığına dikkat çekildi.

ÇEDES projesi çerçevesinde, huzurevi ve tarihi mekan ziyaretleri gibi faaliyetlerin yanı sıra sportif müsabakaların da düzenlendiği belirtildi. Amacın, sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, sanat ve spor alanlarına ilgi duyan, medeniyet değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmek olduğu ifade edildi.