Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, 27.09.2023 tarihli 85416974 sayılı yazıyla, okullar ve kurumların birleştirilebileceğini, okul türlerinin değiştirilebileceğini ve yeni yatırım tekliflerinin alınmayacağını duyurdu. 

Resmi yazıda; 

Yatırım Programı Hazırlıkları çerçevesinde, acil ve zorunlu durumlar haricinde yeni projeler kabul edilmeyecek ve yeni tesisler önerilmeyecek.

Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama Halkbank’tan ABD’deki ikinci davaya ilişkin açıklama

Mevcut kamu sabit sermaye stokundan en iyi şekilde faydalanmak amacıyla, mevcut yapıların bakım, onarım ve yenileme işlemlerine öncelik verilecektir. İhtiyaç kalmayan veya yapımında zorluklar yaşanan projeler yatırım programından çıkarılacaktır.

Mevcut okul ve derslik kapasitelerinin tam olarak kullanılması hedeflenerek, okulların birleştirilmesi, okul türlerinin değiştirilmesi, binaların takası ve ortak kullanımı gibi alternatif çözüm önerileri değerlendirilecek ve uygulanacak.

İhtiyaç halinde, mesleki ve teknik ortaöğretim okullarının alan ve dal programları ilin ve bölgenin ihtiyaçlarına ve gelecek potansiyeline göre düzenlenebilecek.

İŞTE O RESMİ YAZI...

Okul-ve-Kurumlarin-Mevcut-Kapasitelerinin-Tam-Kullanimi-ve-Norm-Kadro-Guncellemesi-27.09.2023_Sayfa_1Okul-ve-Kurumlarin-Mevcut-Kapasitelerinin-Tam-Kullanimi-ve-Norm-Kadro-Guncellemesi-27.09.2023_Sayfa_2