Milli Eğitim Müdürlükleri, okullara gönderdikleri resmi yazıyla ilgili bir uyarıda bulundu. Bu uyarıya göre, geçici işçilerin izinlerinden doğan zararlar okul müdürlükleri tarafından tahsil edilecektir.
 

İşte o yazı...

Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda görevlendirme ile çalışan sürekli ve geçici işçilerin 01/01/2023-31/12/2024 yürürlük süreli toplu iş sözleşmesi ve uygulama esasları konulu ilgi İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı ve ekleri yazımız ekinde gönderilmiştir.


İlgi sayılı yazıda; Cumhurbaşkanlığı 2021/14 Nol'u genelgesinin yıllık izinler ile ilgili bölümünde işçilerin yıllık ücretli izinlerinin yılı içerisinde, varsa önceki yıllardan birikmiş yıllık ücretli izinlerinin ise azami 3 yıl içerisinde kullandırılarak tüketilmesi talimatlandırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri genelgesine göre hareket edilmemesi sonucunda; kamu zararına sebebiyet verilmesi durumunda; kasıt, kusur ve ihmalleri tespit edilenler hakkında 657 Sayılı DMK'nın 124. maddesindeki ''25. Kamu hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesini sağlamak amacı ile kanunların, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin ve yönetmeliklerin Devlet Memuru olarak emrettiği ödevleri yurt içinde veya dışında yerine getirmeyenlere, uyulmasını zorunlu kıldığı hususları yapmayanlara, yasakladığı işleri yapanlara durumun niteliği ve ağırlık derecesine göre 125. maddede sıralanan disiplin cezalarından birisi verilir.'' hükmü ile 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunun ''Kamu Zararı'' başlıklı 71. maddesinde de '' Kontrol, denetim, inceleme, kesin hükme bağlama veya yargılama sonucunda tespit edilen kamu zararı, zararın oluştuğu tarihten itibaren ilgili mevzuatına göre hesaplanacak faiziyle birlikte ilgililerden tahsil edilir...'' hükümleri gereğince izin kullanmak istemeyen işçi yada kullandırmak istemeyen yöneticilere disiplin işlemi tesis edilecektir denilmekte olup, iş ve işlemler hakkına her türlü tedbirin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgi yazısına göre alınarak ilgili kişilere tebliğ edilmesi hususunda;


Gereğini önemle rica ederim.

MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi