Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel okulların ücretsiz ders kitaplarını öğrencilere dağıtmadığı veya kullanılmadan hurda kağıt olarak elden çıkardığı iddialarına yönelik inceleme başlattı.

MEB'in özel okullara gönderdiği yazıda, ücretsiz ders kitaplarının öğrencilere dağıtılması ve derslerde aktif bir şekilde kullanılması gerektiği vurgulanmıştır. Ayrıca, özel okulların bu kitapları ders dönemi sonunda il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim etmeleri gerektiği ifade edildi.

Bakanlık, valiliklere de bir talimat göndererek, tüm özel okulların "MEBBİS Kitap Seçim Modülü" üzerinden kitap taleplerini 5 Eylül 2023 tarihine kadar güncellemelerini ve gerçek taleplerini yeniden iletmelerini istedi.

Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı! Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı!

Ayrıca, özel okulların yıllık eğitim ve diğer ücretlerini ilan ederek Bakanlığın veri tabanına kaydettikleri ve kamuoyuna duyurdukları hatırlatıldı. İlave ücret aldığı tespit edilen okullarla ilgili incelemelerin yapılacağı belirtildi.