Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, eğitim alanında önemli bir açıklamada bulundu. Şamlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın  mevzuatında ve kanunlarında bulunan mülakat uygulamasının devam edeceğini belirtti. 

Son dönemde, mülakat puanlarının KPSS puanları ile aynı değerde verilmesi nedeniyle mülakatın önemsiz hale geldiği şeklinde yaygın bir algı oluşmuştu. Ancak Sayın Şamlıoğlu, mülakatın hala geçerli bir değerlendirme yöntemi olduğunu açıkça ifade etti.

Şamlıoğlu, öğretmen alım süreçlerinde artık sadece öğretmen yeterliliklerini sınav odaklı veya akademik bilgi ve beceri olarak görmeyeceklerini belirtti. Öğrencilere iyi bir eğitim sunabilmek ve kaliteli bir öğretim kadrosu oluşturmak amacıyla, öğretmen alım süreçlerinde dikkate alınması gereken daha fazla kriter olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın en iyi öğretmenleri kazanmak için çaba gösterdiğini vurgulayan  Şamlıoğlu, eğitim sisteminin daha iyi bir hale getirilmesi ve öğrencilere daha nitelikli eğitim sunulması hedefiyle çalıştıklarını belirtti.