Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), resmî ve özel ortaokullar ile liselerde düzenlenecek olan 1. dönem 2. yazılı sınavlarına yönelik öğrencilere rehberlik etmeyi amaçlayan örnek soru kitapçıklarını kamuoyuyla paylaştı. Her sınıf düzeyinde hazırlanan bu kitapçıklar, öğrencilerin sınavlara daha etkili bir şekilde hazırlanmalarını sağlamak üzere titizlikle oluşturuldu. 

Örnek soru kitapçıkları, öğrencilerin cevaplarını oluştururken daha net bir yönlendirme sağlamak amacıyla Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği'nde belirtilen kriterlere uygun bir biçimde tasarlandı. Bu sayede öğrenciler, sınavlarda daha başarılı olabilmek için ihtiyaç duydukları becerileri geliştirme fırsatına sahip olacaklar.

Ayrıca, örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videoları da öğrencilerin sınavlara daha güvenli bir şekilde girmelerini sağlamak üzere hazırlandı. Bu videolar, öğrencilere sorulara doğru ve etkili bir şekilde nasıl cevap vermeleri konusunda rehberlik ederek, sınav stresini azaltmaya yardımcı olacak.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

Eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri de, kendi il sınıf/alan zümrelerince hazırlanan konu soru dağılım tablolarına göre örnek soru kitapçıklarındaki soru tiplerine uygun sınav sorularını hazırlayacaklar. Bu sayede öğrenciler, sınavlara yönelik olarak daha spesifik ve hazırlıklı bir şekilde çalışma imkânına sahip olacaklar.

Örnek soru kitapçıklarına ve çözüm videolarına odsgm.meb.gov.tr sayfasından erişim sağlanabilir. Bu kaynaklar, öğrenci ve öğretmenlerin sınav süreçlerine daha etkin bir şekilde katılımını sağlamak adına önemli bir destek sunmaktadır.

Temel eğitim örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız.

Ortaöğretim örnek soru kitapçıklarındaki soruların çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız.