Bakan Şimşek Açıkladı: Türkiye'deki Girişimcilere Destek İçin Üst Fon Kuruluyor Bakan Şimşek Açıkladı: Türkiye'deki Girişimcilere Destek İçin Üst Fon Kuruluyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin batısında beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden itibaren bölgede etkili olması beklenen sağanak yağışlar ile gök gürültülü sağanakların, özellikle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın kuzey ve batı ilçeleri üzerinde yoğunlaşması öngörülüyor. Gece saatlerinden sonra ise Çanakkale çevreleri ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebileceği belirtiliyor.

Bu hava durumu koşulları, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukları beraberinde getirebilir. Vatandaşların bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmaları, özellikle de can ve mal güvenliğini korumak adına ilgili kurumların ve yetkililerin uyarılarına harfiyen uymaları önem taşıyor. Halkın, özellikle açık alanlardan uzak durması, sürücülerin trafiği dikkatle takip etmeleri ve gerekli güvenlik tedbirlerini almaları gerekmektedir. Meteorolojik gelişmeleri yakından izlemek de bu süreçte önem arz etmektedir.