Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir deprem konulu panelde Marmara Depremi hakkında önemli uyarılarda bulundu. Görür, Marmara bölgesinin deprem tehdidi altında olduğunu belirterek, gecikmelerin felakete yol açabileceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara tehdit altında, Marmara'da deprem olmak zorunda. Ne kadar gecikirse daha ağır geliyor demektir. Daha fazla hallaç pamuğu gibi atacak demektir. Deprem olacak." ifadelerini kullanarak, depremin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

İstanbul'un tarihinde depremlerin sıkça yaşandığını hatırlatan Görür, "İstanbul'da depremin olduğu jeolojik süreçlerin dışında tarihi süreç de bile var. Yani İstanbul'da 1509 depremini Osmanlıca kitaplar yazıyor. Bizans dönemindeki depremler Bizans kayıtlarında var. Marmara Denizi bir deprem denizi, o denizi çalışan insanlar olarak biliyoruz. Var oluşunun nedeni fay. O fay çalıştığı için bu deniz olmuş." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Görür, depremin siyaset üstü bir konu olduğunu vurgulayarak, halkı depreme hazırlıklı olmaya çağırdı. "İstanbul'da deprem yok" şeklindeki yanlış bilgilerin tehlikeli olduğunu söyleyen Görür, hükümeti ve devleti deprem konusunda gereken tedbirleri almaya çağırdı.

Ayrıca, 1999 Gölcük Depremi'nin bir milat olduğunu ancak bu miladın henüz gerçekleşmediğini belirten Görür, toplumun depreme hazırlıklı olması gerektiğini ve bu konuda sorumluluğun halkın sırtında olduğunu ifade etti.

Son olarak, Prof. Dr. Naci Görür, depremin bilim fukaralarına bırakılmaması ve halkın deprem gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini dile getirerek, siyasi partilere de depreme karşı tedbir almayı vaat etmeleri çağrısında bulundu.