Eski Hazine Müsteşarı ve akademisyen Dr. Mahfi Eğilmez, katıldığı bir programda kamu harcamalarına dikkat çekerek, Türkiye'de yaşanan ekonomik durumu eleştirdi. Eğilmez, Hazine Müsteşarı görevindeyken kullandığı aracın Renault olduğunu belirterek, günümüzde ise en basit il müdürlerinin dahi lüks araçlar kullanmasına dikkat çekti.

Cem Küçük uyardı: Dedikleri çıktı Cem Küçük uyardı: Dedikleri çıktı

Oksijen TV’de Güzem Yılmaz Ertem'in sunumuyla gerçekleşen "Yeni Ekonomi - 21. Yüzyıla Özgü Yaklaşımlar" programında konuşan Eğilmez, ekonomik gelişmeler hakkında önemli bilgiler paylaştı. Faiz konusunda net görüşlerini dile getiren Eğilmez, enflasyonun düşürülmesi için faizin üstüne çıkarılması gerektiğini ve yapısal reformların hızla uygulanması gerektiğini vurguladı.

Eğilmez, Türkiye'de tüketim alışkanlıklarının sorunlu olduğunu ve insanların gelecekte aynı fiyata aynı ürünü bulamayacakları endişesiyle fazla miktarda alışveriş yaptıklarını ifade etti. Ayrıca, kamu harcamalarının aşırı yüksek olduğunu ve bu durumun halka yapılan tasarruf çağrılarıyla uyumlu olmadığını belirtti.

İstatistik kurumlarının bağımsız olması gerektiğini vurgulayan Eğilmez, hükümetin bu kurumları etkilememesi gerektiğini ve toplumun resmi verilere güvenmediğini ifade etti. Ayrıca, Merkez Bankası'nın şeffaf olması gerektiğini ve sürpriz kararlarla piyasayı şaşırtmaması gerektiğini söyledi.

Son olarak, Türkiye'nin faiz politikasını eleştiren Eğilmez, faizlerin enflasyonun üzerinde olması gerektiğini ve bu şekilde ekonominin dengelenebileceğini savundu. Ancak Türkiye'nin faiz politikasının enflasyonun altında belirlendiğini ve bu durumun insanların tüketim alışkanlıklarını