Uluslararası Düşünce Kuruluşları tarafından Ağustos 2023 raporunda, dünyanın en değerli üniversiteleri arasında yer alan London School of Economics'ten (LSE) bir değerlendirme yapıldı. Raporda, Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve muhalefetin performansı ele alındı.

İşte raporda öne çıkan bazı tespitler;

Raporda, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yenilginin temel nedeninin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dayatmasının olduğu ve muhalefet içindeki kırılmaların etkili olduğu ifade edildi.

 CHP'nin 2019'daki büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerindeki başarısının, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının popülerliğini Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yansıtamadığı belirtildi.

Raporda, Recep Tayyip Erdoğan'ın zaferinin en iyi şekilde muhalefetin başarısızlıklarıyla açıklanabileceği ifade edildi.

Mayıs 2024 Aile Destek Ödemeleri Belli Oldu: İşte Detaylar Mayıs 2024 Aile Destek Ödemeleri Belli Oldu: İşte Detaylar

Muhalefetin yenilgisinin temel nedeni olarak Altılı Masa oluşumunun taktik hatalara yol açtığı ve bu hataların Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dayatmasına ve muhalefet içindeki kırılmalara neden olduğu vurgulandı.