Türk Yatırım Fonu Kuruluyor! Kayıtlı Sermaye 500 Milyon Dolar Türk Yatırım Fonu Kuruluyor! Kayıtlı Sermaye 500 Milyon Dolar

Milli Eğitim Bakanlığı , geçtiğimiz günlerde yaptığı yönetmelik değişikliği ile liselerde ve ortaokullarda ortak sınav uygulamasını başlatma kararı aldı. Bu uygulamaya göre, ülke genelinde, il genelinde ve okul düzeyinde olmak üzere üç farklı ortak sınav yapılacak.

Liselerde ortak sınav haftasında derslerin işlenip işlenmeyeceği konusundaki soruya cevap, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül tarafından verildi. Bülbül, bu yeni uygulamayla birlikte sınav tarihlerinin öğretim yılı başında okullar tarafından e-Okul üzerinden ilan edileceğini belirtti. Ayrıca, sınav haftasında derslerin işlenmeye devam edeceğini ifade etti.

Öte yandan, bu ortak sınavlarda kullanılacak soruların açık uçlu veya kısa cevaplı sorulardan oluşacağını, çoktan seçmeli, doğru yanlış veya eşleştirme gibi soruların bu sınavlarda yer almayacağını vurguladı.

Bu değişikliklerle birlikte liselerde ve ortaokullarda sınavların nasıl gerçekleşeceği ve derslerin nasıl işleneceği konusunda net bir yol haritası çizilmiş oldu.