Konya'da devam eden istismar davasında lise öğrencisi G.A. ile dini nikahla evlendiği iddia edilen ve bu süreçte istismarda bulunduğu öne sürülen Ahmet M. ve tutuklu sanıklar Asuman S.K. ile Harun A., 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Sanıkların 37'şer yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaları sürerken, sunulan ifadeler ve iddialar toplumda büyük yankı uyandırdı.

Sanıklardan ilginç savunmalar

Sanık Ahmet M., mağdur lise öğrencisi G.A. ile yaşadıkları ilişkinin gönüllü olduğunu ve bir zorlama söz konusu olmadığını ifade etti. Ayrıca sanık, G.A.'nın ailesiyle tanıştığı ve MİT mensubu olduğunu belirttiği kişileri tehdit etmediğini, G.A.’nın kendisinden dini nikah istediğini iddia etti. Öte yandan sanıklardan Harun A., suçlamaları reddederek olayla bir alakasının bulunmadığını ileri sürdü.

Suçlamaları reddeden okul müdürü

Öğrencinin okul müdürü olan ve olaya dair bilgi sahibi olmadığını iddia eden sanık Asuman S.K., kendisinin de bu vahim olaydan habersiz olduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini beyan etti. Müdürün avukatı, Cengiz Erkoyuncu, müvekkilinin olayla ilgili bilgisinin olmadığını, olayın sadece Ahmet M. ile mağdur G.A. arasında geçtiğini savundu.

Duruşma ertelendi

Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı

Büyük çalkantıya sebep olan davanın son oturumunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi adına duruşmayı erteledi. Toplumda geniş yankı uyandıran ve özellikle eğitim camiasını derinden sarsan bu olayın ardından gözler, yapılacak olan duruşmalara çevrildi.