Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki kritik görüşmede, 2024 yerel seçimleri için Ankara ve İstanbul adaylarının belirlendiği konuşuluyor. Cumhur İttifakı'nın yerel seçim stratejisinin de görüşüldüğü toplantıdan sızan kulis bilgilerine göre, adaylar arasında önemli isimler öne çıkıyor.

Gazete Pencere'den Tolga Balcı'nın haberine göre, İstanbul'da AK Parti milletvekili ve eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un adı kesinleşmiş durumda. Ayrıca, Ankara'da ise milliyetçi muhafazakar seçmene hitap edecek bir aday profili çıkarılması beklenen eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un adı öne çıkıyor.

50+1 tartışmaları ise şimdilik rafa kaldırıldı. Beştepe Sarayı kaynaklarına göre, iki liderin yerel seçimlere kadar bu konuda yeni bir açıklama yapması beklenmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya dönüşü yaptığı açıklamada "50+1'in kaldırılması isabetli olur" ifadesi, siyaset gündemini meşgul etmiş, ancak şu an için bu tartışmanın devam etmeyeceği belirtiliyor.

Önümüzdeki günlerde iki parti kurullarında yapılacak görüşmelerin ardından Ankara ve İstanbul adaylarının resmi olarak açıklanması bekleniyor. Bu süreçte, Cumhur İttifakı'nın yerel seçim stratejisinin detayları da netlik kazanacak.