Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun Hapis Cezası Bitcoin ve Ethereum'u Etkiledi

Kripto para piyasaları, Binance'in CEO'su Changpeng Zhao'nun hapis cezasına çarptırılması haberleriyle sarsıldı. Zhao'nun istifası ve sonrasında gelen hapis kararı, Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto paralar üzerinde baskı oluşturdu. Son 24 saatte Bitcoin, 60 bin dolar sınırının altına düşerken, Ethereum da 3 bin doların altını gördü.

Kritik Enflasyon Verileri ve Fed Kararının Etkisi

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararları öncesinde, kripto piyasalarındaki bu düşüşler dikkat çekiyor. Analistler, ABD'de süren enflasyonist baskılar ve güçlü istihdam maliyetleri gibi ekonomik göstergelerin, Fed'in faiz politikaları üzerinde belirleyici olabileceğini belirtiyor. Özellikle, Fed'in faiz indirimine başlama ihtimalinin son çeyreğe ertelendiği sinyalleri, piyasalarda belirsizlik yaratıyor.

Merkez Bankası'nda bir ilk! 4 Haziran'da TBMM'de sunum yapacak Merkez Bankası'nda bir ilk! 4 Haziran'da TBMM'de sunum yapacak

Changpeng Zhao'nun Hapis Cezası ve Piyasa Tepkileri

Changpeng Zhao'nun, Binance'deki üst düzey yöneticilik görevinden istifa etmesi ve ardından aldığı dört aylık hapis cezası, kripto para sektöründe önemli yankılar uyandırdı. Seattle Federal Mahkemesi'nde görülen dava sürecinde, savcıların Zhao için üç yıl hapis cezası talep ettiği, savunma tarafının ise beş ay denetimli serbestlik istediği bilgisi piyasaları tedirgin etti. Zhao, özellikle "kara para aklamaya karşı yeterli önlemleri almamak" suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Bitcoin ve Ethereum'da Son Durum

Bitcoin'in fiyatı, son 46 gün içinde yüzde 18'lik bir düşüşle 60,243 dolara kadar gerilerken, Ethereum şu sıralar 3,000 doların hemen üzerinde işlem görüyor. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum'un düşüşü, kripto para yatırımcıları arasında endişelere neden oluyor.

Gelecek Gelişmeler Ne Olacak?

Kripto para piyasaları, Fed'in yaklaşan faiz kararını ve ABD ekonomisindeki enflasyonist baskıların gelecekteki etkilerini yakından takip ediyor.