Tüm dünyada popüler olarak kullanılan kripto para borsası olan Binance Hollanda'dan çekilme kararı aldı. Binance'nin aldığı karara göre 17 Haziran 2023 saat 00.00'dan itibaren Hollanda'dan yeni kullanıcı kaydı alınmayacak.

IMF dolar için 120 TL tahmininde bulundu… IMF dolar için 120 TL tahmininde bulundu…

Binance, mevcut olan Hollandalı kullanıcıları için belli bir süreliğine yatırımlarını çekmek için süre vererek Binance'den çekilmelerini tavsiye etti.

Binance'den yapılan açıklamada Avrupa Birliğindeki çoğu ülkede kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak kayıtlı olduğunu belirterek Hollanda'da bunun olmaması üzerine çekilme kararı alındığı belirtildi. Binance geçtiğimiz yıl Hollanda'dan  3 milyon 325 bin euro ceza da yemişti.

Binance'nin resmi açıklaması şöyle: "Binance, Hollanda'daki düzenleyici nezdinde kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak kapsamlı bir kayıt sürecindeydi. Hollanda'daki regülasyonlar kapsamında ülkedekilere hizmet vermek için çeşitli yolları denememize rağmen kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak kaydolmamız mümkün olmadı. Binance, Hollanda'dakilere hizmet sağlamak ve gerekli izinleri almak için her türlü çabayı göstermeye devam edecek." dedi.