Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı

Merkez Bankası, ekonomik tedbirler ve mali politikalar çerçevesinde kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami faiz oranlarında değişiklikler yaparak yeni kararlar aldı. Yayımlanan resmi tebliğe göre, kredi kartı nakit çekim ve kredi kullanım işlemlerinde aylık azami faiz oranı yüzde 2.89 olarak belirlendi.

31 Ekim 2020 tarihli ve 31290 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'e yapılan değişiklikle, Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde (nakit çekim veya kullanım işlemleri hariç) uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı belirlendi. Buna göre, bu faiz oranı, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ ile belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde hesaplanan aylık referans orana 55 baz puan eklenerek yüzde 2.89 olarak tespit edildi.

Kredi kartı gecikme faizi ise aylık yüzde 2.13 olarak belirlendi. Bu oran, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranına 30 baz puan eklenerek hesaplandı.

Merkez Bankası, söz konusu değişiklikleri 25 Temmuz tarihinde resmi internet sitesinde duyurdu ve yeni faiz oranlarının 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.