Konutta kredi faizleri rekor seviyelerde seyrediyor olmasına rağmen, kredili konut alımları artmaya başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında kredili konut alımlarında bir artış yaşandı.

İpotekli konut satışları şubatta 8 bin 827 olarak gerçekleşirken, ocak ayında ise bu rakam 5 bin 935'ti. Şubat ayında ipotekli konut satışları toplam konut satışlarının yüzde 9,4'ünü oluşturdu.

Kredili konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49 düştü. Ancak kredi faiz oranları yıllık bazda hala yüzde 40'a yakın seviyelerde seyrediyor.

TÜGEM Başkanvekili Mustafa Hakan Özelmacıklı, ipotekli satışlarda artış olduğunu ancak kullanılan kredi miktarının azaldığını belirtti. Özelmacıklı'ya göre, vatandaşlar eksik kısımları tamamlamak için kredi çekiyorlar.

Dar ve orta gelirli kesimin ev kredisi almasının zorlaştığını vurgulayan Özelmacıklı, 1 milyonluk kredinin aylık ödemesinin 35 bin liraya kadar ulaştığına dikkat çekti.

Enflasyon KPSS'yi de vurdu! İki katından fazla yükseldi... Enflasyon KPSS'yi de vurdu! İki katından fazla yükseldi...

Gayrimenkulde arzın yetersizliğine dikkat çeken sektör temsilcileri, kira fiyatlarının önümüzdeki yaz aylarında artabileceğini ifade etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ocak ayında konut alımlarında kullanılan kredi değer oranını yüzde 75 daraltarak yatırım amaçlı konut alımlarını yavaşlatmayı hedeflemişti.