Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2023/2 memur alımı tercih sonuçları için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından alınan tercihler, 20 Aralık ile 27 Aralık tarihleri arasında kabul edildi. Adaylar, taban puanların ne kadar düşeceğini ve sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunlarına Kaç Memur Alımı Yapılacak?

KPSS tercihleri ile toplam 3742 kamu personeli ataması yapılacak. Bu atamalarda, lise mezunlarından 165, ön lisans mezunlarından 962 ve lisans mezunlarından ise 2 bin 615 kişi memur olarak alınacak.

Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi Mahkeme Kararını Verdi! Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ahmet Türk'e Hapis Cezası Verildi

Memur Alımında Mülakat Olacak mı?

KPSS tercihleriyle yapılacak memur alımlarında, adaylar puan üstünlüğüne göre değerlendirilecek. En yüksek puanlı adayların ataması gerçekleştirilecek ve bu süreçte herhangi bir mülakat aşaması olmayacak. Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanan adaylar göreve başlayacak.

Tercih Sonuçları Bu Hafta Açıklanacak

KPSS 2023/2 memur alımı tercih sonuçlarının bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Adaylar, ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden sonuçları takip edebilecekler.