Microsoft'un kurucusu ve milyarder işadamı Bill Gates, koronavirüs salgınından kâr etmek ve insanlara çip yerleştirmekle suçlanan komplolara cevap verdi. Gates, bu iddiaları komik bulduğunu ifade ederek, "Neden senin nerede olduğunla ilgileneyim?" dedi.

Dünya genelinde etkili olan Kovid-19 salgını, birçok komplo teorisine zemin hazırladı. Bu teoriler arasında, salgının başında aşıyı bulmak ve insanlara çip takmakla suçlanan Bill Gates de bulunuyor. Ancak Gates, katıldığı bir podcast yayınında bu iddialara yanıt verdi.

Gates, komplolardan etkilenmediğini belirterek, "Genel olarak şikayet edecek bir durumum yok. Fakat bazen sokakta yürürken birileri geliyor ve beni koronavirüsten kâr elde etmekle suçluyor ve benim onları takip ettiğimi öne sürüyor. Ben bunu aslında komik buluyorum çünkü ben neden senin nerede olduğunla ilgileneyim? Yani gerçekten zamanımı böyle mi geçiriyorum? Sizi takip ederek." dedi.

Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor

Salgının beklemediği bir şekilde şirketine kâr getirdiğini söyleyen Gates, "Küresel olarak bakınca bu salgından kâr elde etmem ya da bundan faydalanmam tamamen beklenmedikti. Aklıma böyle bir şey gelmezdi." ifadelerini kullandı.

Gates, salgının azalmasıyla birlikte komplo teorilerinin azaldığını ancak küçük bir olayda bile yeniden bu tarz teorilerin ortaya atıldığını belirtti. ABD'de birkaç sıtma vakasının çıkmasının ardından kendisinin hedef alındığını söyledi. Gates, komplo teorilerinin gerçekle hiçbir bağlantısı olmadığını ve bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.