Kocaeli ve Düzce illerinde sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren kuvvetli rüzgarın neden olduğu doğal afet, sahil bölgelerinde önemli sorunlara yol açtı. Karamürsel ilçesindeki sahil kesimi, şiddetli rüzgar ve yüksek dalgaların etkisiyle deniz suyuyla kaplandı, İzmit ilçesinde ise dalgalar sahil otoparkını aşarak bir bölümünü su altında bıraktı. Bu doğal olayın ardından, alanda mahsur kalan bazı karavanlar ile araçlar su altında kalarak ekiplerin müdahalesini bekliyor.

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, olumsuz hava koşullarının yol açtığı sıkıntıları gidermek için harekete geçti. Mahsur kalan araçların çekilmesi ve kent genelinde devrilen ağaçların kaldırılması için ekipler, etkili bir çalışma başlattı. Özellikle İzmit'te sahil otoparkının su altında kalmasıyla birlikte, Sekapark'ın giriş tarafındaki İzmit Balıkçılar Derneği üyelerine ait çekek yerindeki kayıkhaneler de su baskınına uğradı.

Düzce'de ise şiddetli rüzgarın etkisiyle kent genelinde ağaç devrilme vakaları yaşandı. İtfaiye ekipleri, devrilen ağaçları parçalara ayırdıktan sonra iş makineleriyle kaldırma çalışmalarına başladı. Kent merkezinde zaman zaman etkisini gösteren rüzgara, sağanak yağışın eşlik etmesiyle birlikte, belediye ve acil müdahale ekipleri şehirdeki olası olumsuz etkileri en aza indirmeye çalışıyor.

Yaşanan bu doğal afetler neticesinde, bölgedeki güvenlik önlemleri arttırılarak, ekipler tarafından yapılan çalışmalarla olumsuz etkilerin minimize edilmesi hedefleniyor.