KKTC, Birleşmiş Milletler Barış Gücü ile Pile-Yiğitler yolu inşası konusunda mutabakata vardı. KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yiğitler köyü tarafından başlatılan yol yapım çalışmalarının devam ettiği ve Pile köyünde yaşayanların arazilerine ve KKTC topraklarına kolay ulaşımını sağlamak amacıyla bu projenin hayata geçirildiği belirtildi. Ayrıca, Kaçakçılık ve düzensiz göçe karşı gerekli emniyet tedbirlerinin alınacağı belirtildi.

Açıklamada, bu mutabakatın sonucunda Yiğitler-Pile yolunun inşasına dair çalışmaların hız kesmeden devam edeceği ve Pile'de yaşayan insanların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla bu projenin en kısa sürede tamamlanacağı ifade edildi. KKTC'nin Pile'nin statüsüne saygı gösteren ve Pile'de yaşayan herkesin faydasına olacak projelere destek vermeye devam edeceği açıklandı.

Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor Üniversitelere yeni lisans ve ön lisans programları geliyor

Ayrıca, Kıbrıs'ta ara bölgeye dair tüm plan ve projelerin KKTC tarafından bilgi ve onay dahilinde gerçekleşmesi gerektiği ve KKTC'nin bu hukuki zorunluluğa saygı gösterilmesi için gerekli takibi kararlılıkla yapacağı ifade edildi. KKTC, adada adil, gerçekçi ve sürdürülebilir bir uzlaşının iki ayrı bağımsız devlet arasında işbirliğine dayalı iyi komşuluk ilişkilerine dayandığını vurguladı.