Kış aylarında kar yüzeyinden yansıyan güneş ışınları, gözler için ciddi riskler oluşturabiliyor. Op. Dr. Şeyda Atabay, "Kar körlüğü, özellikle kara ve buzlu zeminlere uzun süre maruz kalmak sonucunda korneada güneş yanığına ve fotokeratite yol açabilir. Bu durum göz ağrısı, yanma hissi ve bulanık görme gibi belirtilerle kendini gösterir" diye konuştu.

Düşük nem seviyeleri ve soğuk hava, göz kuruluğuna neden oluyor. Uzun süreli bilgisayar kullanımının da göz kuruluğunu tetiklediğini ifade eden Atabay, göz kuruluğunu önlemek adına sık sık göz kırpma, nemlendirici damla kullanma, uygun nem düzeyini sağlama ve bilgisayar ekranına sık aralıklarla mola verme gibi önerilerde bulundu.

Koruyucu Önlemler ve Tedaviler

Soğuk hava ve rüzgardan gözleri korumak için Atabay, dışarıda vakit geçirirken koruyucu veya güneş gözlüğü kullanılmasını tavsiye etti. Bu gözlükler, gözlerin kuruluk ve yanma sorununu azaltmaya yardımcı olur.

Altın ve Gümüşte Manipülasyon Endişesi! İslam Memiş, Fed'in Kararını Değerlendirdi Altın ve Gümüşte Manipülasyon Endişesi! İslam Memiş, Fed'in Kararını Değerlendirdi

Ayrıca, soğuk havanın göz kapaklarındaki ter bezlerini tıkayarak göz iltihaplarına neden olabileceğini belirten Atabay, göz kapaklarındaki kızarıklık, şişme ve çapaklanma gibi belirtiler için sıcak kompres uygulanmasını önerdi.

UV Işınlarına Karşı Koruma ve Düzenli Muayeneler

Atabay, kara yansıyan ışınlar kadar güneşin yaydığı UV ışınlarına karşı da gözlerin mutlaka korunması gerektiğini vurguladı. Kış aylarında göz sağlığını korumak için düzenli göz muayenelerinin önemine dikkat çekerek, herhangi bir problemle karşılaşıldığında erken müdahalenin önemini dile getirdi.