ESK tarafından yapılan açıklamaya göre, kıyma ve kuşbaşı gibi temel et ürünlerinin kilogram fiyatlarında yüzde 25 oranında bir artış yapıldı. 

Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sona Mı Erdi? Bakanlıktan Açıklama Geldi Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sona Mı Erdi? Bakanlıktan Açıklama Geldi

ESK'dam fiyat artışı

Yeni uygulamaya göre, kıyma kilogram fiyatı 229 TL'den, kuşbaşı ise 259 TL'den satılacak. Bu zam, özellikle emekliler başta olmak üzere dar gelirli grupların ESK mağazaları önünde oluşturduğu uzun kuyruklarla daha da önem kazanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, et ürünleri son dönemde fiyat artışında ön sıralarda yer alıyor.

E S K Gorsel Jpg

Türkiye'de ve Avrupa'da et tüketimi 

Eurostat verilerine göre, Türkiye sağlıklı beslenme konusunda Avrupa'da en alt sıralarda yer alıyor. Türkiye'de, hane halklarının yüzde 41,5'i iki günde bir et, tavuk veya balık içeren bir yemek masrafını karşılayamıyor. Bu oran, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerle karşılaştırıldığında neredeyse iki kat daha yüksek. AB ülkelerinde ise bu oran ortalama yüzde 8,3 seviyesinde.