CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, son dönemde et fiyatlarındaki sürekli ve sistemli artışa dikkat çekerek, Türkiye'nin hayvancılık alanında önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Adem, yapılan zamların özellikle Ramazan öncesi geldiğini ve vatandaşları zor durumda bıraktığını ifade etti.

Adem, Türkiye'nin kendi kendine yeten bir ülkeden hayvan ithal eden bir konuma geldiğini vurgulayarak, üreticilerin üretemez hale geldiğini ve vatandaşların et ve süt gibi ürünlere erişimde zorluk yaşadığını dile getirdi. Tarım Bakanlığı'nın bu sorunu ithalatla çözmeye çalıştığını belirten Adem, ancak ithal etin dövizle alındığını ve döviz kurlarının yüksekliği nedeniyle uygun etin dahi yurt dışından temin edilemediğini söyledi.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak

Besicilerin zor durumda olduğunu ve üretim maliyetlerinin arttığını belirten Adem, 2010 yılında karkas etin kilogram fiyatının 25 lira iken 2024 yılında 460 liraya kadar çıktığını aktardı. Girdi maliyetlerinin düşmemesi durumunda önümüzdeki 4-5 ay içinde vatandaşların et fiyatlarının 1000 lirayı geçebileceğini öne sürdü.

Adem, Türkiye'nin hayvancılık sektöründe artık bir kaos içinde olduğunu savunarak, ülkenin ithalat yerine üretim maliyetlerini düşürmeye ve vatandaşın alım gücünü artırmaya odaklanması gerektiğini ifade etti.