Kira sözleşmelerinde depozito, kiracının evi tahliye ederken ev sahibine karşı olan yükümlülüklerini garanti altına almak amacıyla ödenen bir bedel olarak alınıyor. Ancak yıllar içindeki ekonomik değişiklikler, ödenen depozito miktarlarının günümüzdeki değerini sorgulatırken, Ali Güvenç Kiraz, depozitonun vadeli hesaba yatırılması gerektiğini belirterek, bu sayede depozitonun zaman içinde değer kaybına uğramasının önüne geçilebileceğini ifade etti.

Depozito İadesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kiracıların ve ev sahiplerinin depozito iadesi konusunda bilmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Kiraz'a göre, depozito bedelinin vadeli bir hesaba yatırılmamış olması durumunda, iade edilirken güncel rayiç kira bedeline göre ödenmesi gerekiyor. Bu da, kiracının ödediği depozitonun zaman içindeki ekonomik değer değişimlerinden korunması anlamına geliyor.

Nikahta Dua Okunmasına İzin Verilmemesine İlişkin Soruşturma Başlatıldı Nikahta Dua Okunmasına İzin Verilmemesine İlişkin Soruşturma Başlatıldı

Depozito İadesi

Kiraz, depozitonun en fazla üç kira bedelini geçemeyeceğini ve kira bedeli olarak sayılmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, ev sahibinin kullanım kaynaklı küçük hasarlar için zarar talebinde bulunamayacağını belirtiyor.