Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak

Seçim sonuçları incelendiğinde, İyi Parti seçmeninin Kılıçdaroğlu'na tam bir destek vermediği görüldü. Özellikle milliyetçi-muhafazakar seçmenin yoğun olduğu illerde, İyi Parti ve CHP'nin aldığı toplam oyların tamamının Kılıçdaroğlu'na verilmediği ortaya çıktı.
 

Türkiye genelindeki iller tek tek incelendiğinde, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen partilerin aldığı toplam oylar ile Cumhurbaşkanlığı seçiminde verilen oylar arasında paralellik bulunmadığı gözlemlenmektedir. Örneğin, Kırıkkale'de Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy oranı yüzde 33 iken, Kılıçdaroğlu'nu destekleyen İyi Parti, CHP ve Yeşil Sol Parti'ye verilen oyların toplamı yüzde 37'yi aşmıştır. Benzer bir durum Uşak'ta da gözlemlendi.

Bu sonuçlar, İyi Parti seçmeninin Kılıçdaroğlu'na tam anlamıyla güvenmediğini veya farklı tercihlerde bulunduğunu göstermektedir. Milliyetçi-muhafazakar seçmenin tercihleri, Kılıçdaroğlu ve CHP'nin oy oranlarını etkilemiştir. İyi Parti ve CHP'nin seçim stratejilerini gözden geçirmesi ve milliyetçi-muhafazakar seçmene daha etkili bir mesaj sunması gerekecek.