Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin sandıktan birinci parti olarak çıkmasını 3 temel nedene bağladı.

Bakan Şimşek Açıkladı: Türkiye'deki Girişimcilere Destek İçin Üst Fon Kuruluyor Bakan Şimşek Açıkladı: Türkiye'deki Girişimcilere Destek İçin Üst Fon Kuruluyor

Kılıçdaroğlu, CHP'nin başarısını 3 temel nedene dayandırdı ve Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş gibi isimlerden bahsetmedi. KRT'den Zübeyde Sarı'ya değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, yaklaşık yarım asır sonra birinci parti çıkan CHP'nin başarısını şu şekilde açıkladı:

İlk olarak, Kılıçdaroğlu, seçmende AK Parti'ye karşı bir küskünlük olduğunu ve bu seçmenin sandığa gitmediğini belirtti. İkinci olarak, seçimlerin iki büyük parti, yani AK Parti ve CHP arasında geçtiğini vurgulayarak, AK Parti'ye karşı olan seçmenin DEVA, Gelecek, İYİ Parti veya Saadet gibi alternatif partilere oy vermek istemediğini ifade etti. Üçüncü olarak ise, Kürt seçmenin CHP'yi tercih etmesini, CHP'nin geçmişte Kürtlerle kurduğu ortaklaşma zeminine ve diyaloga bağladı. Van ve Diyarbakır gibi illerde yapılan toplantıların bu tercihte etkili olduğunu belirtti.