İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu son dakika gelişmesine göre, İran'da yasa dışı bahis oynatan ve suç gelirlerini Türkiye'de aklamaya çalışan organize suç örgütünün elebaşı olan "Sait Emiri", İzmir'de düzenlenen "Kartel-6" operasyonuyla yakalandı. Operasyon kapsamında, Emiri ile birlikte 4 kişi tutuklanırken, 6 kişiye adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakan Yerlikaya, operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaşarak, organize suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadelenin devam edeceğini vurguladı. İstanbul Başsavcılığı, MASAK ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, Sait Emiri'nin İzmir'de başka bir kişinin kimlik bilgilerini kullanarak kaldığı otelde yakalandığı belirtildi.

Operasyon sonucunda ise 20 bin dolar, 80 bin Euro, 500 bin dolar değerinde 9 lüks saat, 15 şirket, 10 araç, 17 taşınmaz ve 9 şirket ortaklık payına el konulduğu açıklandı.

Beylikdüzü’nde Hastanede Şüpheli Ölüm: Hemşire Ölü Bulundu Beylikdüzü’nde Hastanede Şüpheli Ölüm: Hemşire Ölü Bulundu

Bakan Yerlikaya, operasyonu koordine eden İstanbul Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini tebrik ederek, organize suç örgütlerine karşı mücadelenin devam edeceğini vurguladı.