Kamu çalışanlarının maaş artışlarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereni, ikinci teklifini sundu. Ancak kamu işvereninin sunulan yeni teklifi, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamaktan uzak kaldı. Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri (SAVDES-SEN) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, teklifin sosyal hakları içermediğini ve yapılan zam teklifinin de beklentilerin altında kaldığını belirterek, "Kamu işveren heyetinin ikinci teklifi, 'Dağ fare mi doğuruyor?' sorusunu çağrıştırıyor" dedi.

Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava' Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava'

Kamu işvereni tarafından sunulan ikinci teklif, 2024 yılı için toplamda 2 puan artış içerirken, 2025 yılı için teklif sabit tutuldu. Ancak teklif sadece mali haklara ilişkin rakamları içeriyor ve sosyal taleplere dair bir öneri bulunmuyor.

SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz, teklifin sosyal hakları dikkate almadığını belirterek, refah payı, kira yardımı, bayram ikramiyesi gibi taleplerin hiçbirinin teklif içerisinde yer almadığını ifade etti. Ayrıca, kamu çalışanlarının talepleri arasında bulunan konuların da teklifte yer almadığına dikkat çekti.

Cengiz, sunulan teklifin enflasyon tahminlerinin altında kaldığını vurgulayarak, kamu çalışanlarının alım gücünün korunması ve artırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, enflasyon sepeti ile memurun ihtiyaç sepetinin farklı olduğunu ve bu farkın kamu çalışanlarının alım gücü kaybına neden olduğunu dile getirdi.