ABD'de gerçekleştirilen bir araştırma, erkekler ve kadınlar arasındaki kalp krizi belirtilerindeki farklılıkları ortaya çıkardı. Kaliforniya ve Oregon merkezli önceden var olan ve devam eden iki çalışma kullanılarak gerçekleştirilen araştırmada, kadınların yaklaşan kalp krizinin en belirgin belirtisinin nefes darlığı olduğu, erkeklerde ise göğüs ağrısı olduğu tespit edildi.

Yaklaşık 1.672 katılımcının incelendiği araştırmada, kadınlarda ve erkeklerde kalp krizi öncesinde görülen semptomlar detaylı bir şekilde analiz edildi. Kadınlarda nefes darlığının, erkeklerde ise göğüs ağrısının önemli belirtiler olduğu ortaya çıktı.

Kalp krizi, kalbin aniden atmayı durdurması ve vücudun oksijen açısından zengin kanın pompalanmaması sonucu ortaya çıkan ciddi bir sağlık sorunudur. ABD'de yılda yaklaşık 450.000 ölüme neden olan kalp krizlerinin erken teşhisi ve müdahalesi hayati önem taşımaktadır.

Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: 'Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla...' Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: 'Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla...'

Araştırmacılar, bu farklı semptomların erkek ve kadın hastalarda daha hızlı ve doğru bir şekilde kalp krizi belirtilerini tespit etmelerine yardımcı olabileceğini belirtiyorlar. Araştırma sonuçları Lancet Digital Health dergisinde yayınlandı.