Birçok kadının başvurduğu kalıcı oje işleminin yarattığı skandal korkutacak cinsten. Pelin Peker adlı genç kadın, kalıcı oje işlemini yaptırarak sürekli oje sürmekten kurtulmak istiyordu. Pelin, işlemi yaptırdıktan 2 saat sonra rahatsızlanmaya başladı. Oje yaptırdığı ellerinde kızarıklık başladıktan sonra zaman geçtikçe ellerinde büyük yaralar oluştu. İşin sonunda 15 ilaç bile tedaviye yetmedi.

Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi Milli Eğitim Bakanlığına Yürüyen CHP'li Vekiller Tulum Peyniri İstedi

Kalıcı oje nedir?

Kalıcı oje uygulaması; yoğun iş temposuna sahip, oje sürmeye ve manikür yaptırmaya zamanı olmayan, genellikle aynı renk ojeyi tercih eden kadınların oldukça tercih ettiği bir uygulamadır.

Standart ojeler belli bir süre için ilk görünümünü korurlar. Fakat ev ve iş temposu nedeniyle çok çabuk zarar görürler. Soyulan ojelerin görünümü hoş olmadığı için sürekli ojeleri silip yeniden sürmek zorunda kalırız. Bu da azımsanmayacak ölçüde zamanımızı alır. Kalıcı oje; tırnakta uzun süre herhangi bir deformasyona uğramaksızın kalıcılığını koruyan bir uygulamadır.

Kalıcı oje nasıl uygulanır?

Önce tırnaklar istenilen şekilde törpülenir. Daha sonra tırnaklar yağdan arındırılır ve tırnaklar matlaştırılır. Tırnaktaki kusurları kapatmak için baz uygulaması yapılır. Ardından oje sürme işlemine geçilir ve top coat uygulanır. Her kat için tırnaklar 60 saniye UV ışığında bekletilir. 

6488771d86b2473144e257b7

Yaşadığı sıkıntı sonrası konuşan Pelin Peker, tedavi sürecinde çok zorlandığını söyleyerek “İlk zamanlardaki şişliklerim indiği için mutluyum. Vücudumun tedavilere cevap vermesini bekliyorum” dedi. "Kalıcı oje yaptırmadan önce ve sonra güneş kremi sürmelerini tavsiye ederim" diyen Peker, “Ayrıca bu uygulamalar yapılırken UV ışıklı makineler için tasarlanmış UV koruyucu eldiven giymeleri gerektiğini de belirtmek isterim. Bütün kalıcı oje, protez tırnak yaptırılan yerlerde zorunlu hale getirilmesi gerek"  diye konuştu. 

Talihsiz genç kadın sözlerine şöyle devam etti:

"UV makinelerinin lambaları değiştikten sonra bir süre az voltajda çalışması gerekiyormuş. Hata olarak değil de doktorlar uygulama sonrasında ellerime tekrar güneş kremi sürseydim bu denli hasarın söz konusu olmayacağını söyledi. Güneş ışığına çıkmam dahi yasaklanmışken kalıcı oje gibi işlemler benim için artık sadece büyük bir hayal."

6488785886b2473144e257c2

 Dermatolog Yasemin Fatih Amato, kalıcı ojenin yapılırken muhakkak UV koruyucu eldivenlerin kullanılması gerektiğini söyleyerek:

"UV koruyucu eldivenler kullanın. Bazı markalar, kalıcı oje uygulanmış tırnakları güneşin zararlı etkilerinden koruyan özel eldivenler üretiyor. Bu eldivenleri kullanarak tırnaklarınızı güneş ışınlarından koruyabilirsiniz. Tırnaklarınıza düzenli olarak nemlendirici uygulayın. Güneşe maruz kalmanın tırnaklarınızı kurutabileceği unutulmamalı. Nemlendirici kremler veya yağlar kullanarak tırnaklarınızın nem dengesini koruyabilirsiniz." diye açıklamada bulundu.