Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şu an için hükümetin kademeli emeklilikle ilgili herhangi bir çalışması olmadığını ifade etti, ancak gelecekte böyle bir düzenlemenin kesin olmadığını belirtmedi. Bu durum, kademeli emekliliğin ne zaman çıkacağına dair spekülasyonları sürdürüyor.

TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik konusunda kısa vadede bir düzenleme beklemediklerini ve bunun önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar gündemde olabileceğini ifade etti. Erdursun'a göre, kademeli emeklilik için yasal bir dayanak olmaması mağduriyetlere neden oluyor. Özellikle, 1999'dan önce sigortalı olanların yaş şartı olmadan emekli olabilmesi, sonrasında sigortalı olanlara ise belirli bir yaş şartı getirilmesi adil olmayan bir durum olarak görülüyor.

Ancak, mevcut hükümetin normal emeklilere aylık artışı yapamaması, kademeli emekliliğin ne zaman hayata geçirileceğine dair belirsizlikleri artırıyor. Erdursun'a göre, ekonomik durumun düzelmesi ve siyasi iradenin konuyu gündeme almasıyla birlikte kademeli emeklilik konusu daha fazla tartışılabilir hale gelebilir.