Kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yapıyor.

Detaylar geldikçe güncelleme yapılacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Türkiye'nin 2024 yılındaki ilk Kabine toplantısı sonrasında, Pençe Kilit bölgesinde şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve silah arkadaşlarına başsağlığı diliyorum.

Cumartesi günü gerçekleşen dar kapsamlı güvenlik toplantısında, güvenlik güçlerimize tespit ettikleri terör unsurlarını imha etme talimatı verdik. Buna rağmen, bölücü elebaşlarına karşı yürütülen mücadeledeki başarılarımıza rağmen, ülkemizin karşılaştığı tehditlerde bir artış gözlenmektedir.

Bu zorlu süreçte, milletimizin birlik ve beraberliğiyle bu tehditlere karşı güçlü bir duruş sergileme kararlılığımızı yineledik.

Geçici sığınmacı statüsüyle ülkemizde bulunan 620 binden fazla Suriyeli, terörden arındırılmış güvenli bölgelere geri dönmüştür.

Türkiye, bölücü terör tehdidini ya kaynağında kurutacak ya da sınırlar içinde, şehirlerin sokaklarında verilecek bir mücadeleyle karşı karşıya olduğunu net bir şekilde görmektedir. Ülkemizi bu tür bir felaketle karşı karşıya bırakmaya izin veremeyiz.

Sınır ötesi operasyonlarla sadece ülkemizin güney sınırlarını güvence altına almakla kalmadık, aynı zamanda terör koridoruyla kuşatma senaryosunu ortadan kaldırdık.

Sınır ötesi operasyonlarımızın daraltılması değil, genişletilmesi gündemimizdedir. Yarım kalan işlerin tamamlanma süreci ön plandadır.

Teröristan kurma planları masada olduğu sürece, hiçbirimiz güvende hissetmeyeceğiz.

Kuzey Irak dağlarını güvenli hale getirene kadar ve Suriye'deki terör yuvalarını tamamen yok edene kadar operasyonlarımız devam edecektir.

Bizden farklı bahanelerle bölücü alçakların semirtilmesine seyirci kalmamız beklenemez. Önümüzdeki aylarda, yeni harekatlarla sadece şehitlerimizin dökülen kanlarının hesaplarını sormakla kalmayacak, aynı zamanda geleceğimizi güvence altına alacağız.

Kıyıların Otellere Açılması Yönündeki Yönetmelik Mahkeme Kararıyla İptal Edildi Kıyıların Otellere Açılması Yönündeki Yönetmelik Mahkeme Kararıyla İptal Edildi

Türkiye'nin rejimiyle ilgili tereddütler, 29 Ekim 1923'te "Yaşasın Cumhuriyet" nidalarıyla sona ermiş bir tartışmadır.

Birileri aynı karanlık senaryoları tekrar sahnelemeye çalışıyor. Milli hafızamızın 28 Şubat'tan tanıdığı kadrolu provokatörlerin ortaya çıkması tesadüf değil gibi görünüyor.

Türkiye'yi tekrar emperyalistlerin boyunduruğu altına almak isteyenlerin tuzaklarına düşmeyeceğiz. Ülkemize ve demokrasimize fayda sağlamayan suni gündemlere izin vermeyeceğiz. Gündemimizde sadece Türkiye var. Mazluma yardım etme, düşene el uzatma amacımızı sürdürüyoruz. Gece gündüz demeden Türkiye Yüzyılı'nın inşası için çalışıyoruz.

Geçtiğimiz yıl, ekonomide bölgesel ve küresel krizlerin etkisiyle ortaya çıkan zorluklarla mücadele ettik.

Bu yılı, dünya ortalamasının 1.5 katına denk gelen bir büyümeyle kapatma hedefimiz olduğu anlaşılıyor.

İstihdamda tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşarak yaklaşık 32 milyon kişiye iş imkanı sağladık. Ancak yüzde 9'a düşürdüğümüz işsizlik oranını daha da aşağı çekmek için çaba göstermemiz gerekiyor.

Çalışma Bakanlığımızın uyguladığı programlarda istihdam yükümlülüğünü 3 kattan 2 kata, istihdam taahhüt oranını yüzde 70'ten yüzde 60'a düşürme kararı aldık.

Deprem bölgesinde istihdam yükümlülüğünü 1 kata, taahhüt oranını ise yüzde 70'ten yüzde 30'a indiriyoruz.

Yüksek fiyatlar ve enflasyonla mücadelede milletimizin yardımını bekliyoruz. Bu meselede teknik boyutun yanı sıra psikolojik boyutun da önemli olduğuna inanıyoruz.

Çalışanlarımız ve emeklilerimiz başta olmak üzere, insanlarımızın refah seviyesini artırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz.

Emeklilerimizin aylıklarındaki artışı birbirine yaklaştıracak adımlar atıyoruz.

Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına yüzde 5 daha ek bir artış sağlayacağız.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin artış oranı yüzde 42,6'ya yükselmiş olacak.

Ayrıca, emekli maaşı alt sınırını 10 bin liraya çıkarıyoruz.