Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki deprem tehlikesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gemlik merkezli depremi "büyük depremlerin ayak sesleri" olarak nitelendiren Moriwaki, bazı illerde 7 üzeri depremlerin yaşanma olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Bursa-Gemlik, Balıkesir, Yalova ve çevresinde büyük yıkıma yol açabilecek depremler beklediğini söyledi.

Moriwaki'den Korkutan Tahmin: "7'nin Üzerinde Enerji Birikti"

Moriwaki, son iki yılda Türkiye'deki tüm fay hatlarında art arda yaşanan sismik aktivitelerin, büyük bir enerji birikimine işaret ettiğini açıkladı. Bu birikimin ortalama olarak 7 şiddetinin üzerinde olduğunu vurgulayan uzman, Konya ve Malatya gibi yerlerde de zaman zaman meydana gelen küçük çaplı depremlerin, aslında daha büyük sarsıntıların habercisi olabileceğini ifade etti.

Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek

Moriwaki'nin Uyarıları: Zemin Yumuşak, Yıkım Büyük Olur

TGRTHaber ile gerçekleştirilen röportajda Moriwaki, bölgedeki zeminin yumuşaklığına dikkat çekerek, 7 üzeri bir depremin büyük yıkımlara neden olabileceğini belirtti. Uzman, özellikle Güney ve Kuzey fay hatlarının birbirini tetikleme potansiyeline sahip olduğunu, bu durumun da riski artırdığını kaydetti.