Izmir'in Çeşme ilçesinde, yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama suçlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 4'ü gümrük memuru 6 kişi tutuklandı. Zanlılar, 1 milyar dolardan fazla parayı sahte belgelerle ülkeye sokmuş gibi göstererek kara para aklama suçuna karıştıkları belirlendi.

Izmir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nde görevli 4 gümrük memuru dahil olmak üzere 6 şüphelinin 'suç gelirlerinin aklanması', 'görevi kötüye kullanma', 'resmi belgede sahtecilik', 'rüşvet' ve 'bilişim sistemlerine girme' gibi suçları işlediği tespit edildi.

ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar

Polis ekipleri tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, 11 Ocak tarihinde şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Adreslerde yapılan aramalarda, sahte belgelerle ülkeye giriş yapılmış gibi gösterilerek sisteme dahil edildiği değerlendirilen 1 milyar 142 milyon 510 bin dolar, 18 milyon Euro ve 6 milyon 950 bin Danimarka Kronu ele geçirildi.

Evlerde ayrıca 1 sahte MİT kimliği, 4 farklı seri numarasına sahip 1 ABD doları, çok sayıda ziynet eşyası ve şüphelilerin kullanmış olduğu delil niteliğindeki dijital materyaller bulundu. Operasyon sonucunda 4 gümrük memuru da tutuklandı.