İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'nun Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e yönelttiği soru önergesinde, özel okulların kayıt, servis, kıyafet, yayın ve eğitim adı altındaki ücretlerinde bir önceki yıla göre yüzde 100 hatta yüzde 200'e varan artışların yaşandığı belirtildi.

Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi? Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi?

Zorlu, özel okulların ücret politikalarındaki bu büyük artışların kamuoyunda sıkça dile getirildiğini vurgulayarak, 2023/2024 eğitim öğretim yılı için belirlenen Milli Eğitim Bakanlığı tavan zam oranının yüzde 65 olduğunu hatırlattı. Bu bağlamda, Bakan Tekin'e yöneltilen sorular arasında bu yıl için bakanlığın tavan zam oranı çalışmasının olup olmadığı, özel okulların yeni kayıt ücretleriyle ilgili bahsedilen rakamların doğruluğu, artış karşısında bakanlığın bir yaptırımının olup olmadığı gibi konular yer aldı.

Ayrıca, asgari ücret ve kira artışlarından kaynaklanan zorluklara dikkat çeken Zorlu, devletin özel okullara vergi, SGK, öğretmen maaşı gibi teşvikler sağlayıp sağlamayacağını sorguladı. Önceki yıllarda uygulanan özel okul teşviklerinin devam edip etmeyeceği konusundaki Bakanlık çalışmalarını da sorgulayan Zorlu, veli ve kurumların mağdur olmaması adına devletin alacağı önlemleri merak ettiğini ifade etti.